De eerste opnamedag met Kevin Kerdoc Murphy

Kevin is een rasechte Ierse folk-muzikant die door de liefde in Wageningen terecht is gekomen. Zijn andere grote liefde, muziek, zal hij in samenwerking met Audioscape uitwerken tot een album. Zijn typerende gitaarspel in exotische stemmingen, in combinatie met een boterzachte stem vormen de basis voor singer-songwritermuziek met dat heerlijke Keltische tintje.

17635303_1150374425070934_3963434436808829373_o (1)

De woonkamer van zijn woning bleek een prima live-room. De wanden waren net genoeg gestoffeerd om die fijne early-reflections op te vangen die het geluid zo levendig maken. We hadden de kamer dan ook voorzien van 2 room mics, die later in stereo de mix lekker open zullen gooien. De akoestische gitaar is verder aan alle kanten opgenomen om alle mooie tonen uit zijn vers besnaarde instrument op te vangen.

De vocals werden gedaan met Kevins eigen geliefde Shure SM58, bekende zangmicrofoon en een minstens zo belangrijk instrument als zijn gitaar. De keuze was meer dan terecht; door deze microfoon kwam zijn stem het beste tot zijn recht in vergelijking tot het microfoonarsenaal van Audioscape. In combinatie met een mooie vocal pre-amp klinkt het alsof Kevin naast je staat. Zo zie je maar weer dat voor elke stem, net als voor elk instrument, een toegepaste benadering nodig is!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s