Gitarendag Off So (2016)

Vandaag markeerde de derde gitaar-opnamedag voor Off So’s album Time to get Back. Het multitrack opnameproces in nauwe samenwerking met de band het afgelopen half jaar komt daarmee richting een einde. De laatste partijen zijn geschreven en het opnemen ging soepel.

DSCF4122

De gitaristen Wim en Tom hadden hun versterkers, pedalen en gitaren gecombineerd om een stereo rig te creeren. Hierdoor krijgen de nummers meer diepgang door een breed en typerend stereobeeld. Elke rythm-track is met behulp van een A/B-switch door zowel de Marshall en de Vox gegaan en worden L/R gepand, met de Wims partijen harder door de Vox aan de de linkerkant en Toms partijen harder door de marshall aan de rechterkant. Dit zorgt voor een live-gevoel die is gebaseerd op de stage-setup  van Off So.

DSCF4101

Tom speelde de partijen van Wim na om zijn grooves fundamenteel neer te zetten als verlengstuk van de ritme-sectie. Daarna was het tijd om de nummers af te maken met solo’s, slides, accentjes en andere rock-geintjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s